Romania, „the land of … NO choice”

In ultimele saptamani am fost prinsa ideatic, desigur, in toata povestea asta electorala de care, recunosc, m-am scarbit pana peste cap. Dincolo de simpatii si antipatii personale, am incercat sa inteleg tara in care traiesc si sa inteleg cum functioneaza mentalul colectiv. Ma declar invinsa!

Tot in ultimele zile, mi-am dat seama ca poate ar fi mai bine sa plecam din Romania, noi, cu totii si sa-i lasam pe politicieni sa isi vada linistiti de treburi intr-o tara numai a lor. O tara in care Basescu sa isi poata etala mitocaniile fara sa ma ingretoseze, o tara in care femei manelare cu aere de intelectuale sa nu mai strige „jos comunistii” ca niste idioate. Ca Base e preferatul manelistilor obositi din tara asta, ca e intruchiparea mitocaniei autohtone o stiam de ceva timp… Ma uimesc cei care mai pun botul dupa 5 ani la promisiunile electorale, ale oricui ar fi: nu poti sa fii presendinte in functie si dupa 5 ani sa vii sa acuzi ca nu ai putut sa faci nimic, sau sa te lauzi ca ai lasat Romania mai mare prin meritul tau propriu si oamenii sa te creada si sa se isterizeze intr-o masura atat de mare. Nu poti, de asemenea, sa crezi ca daca vine Geoana o sa se termina cu liberatea (morans!!!) si nici ca o sa curga laptele si mierea prin Romanica. Dar macar vorbeam de putina decenta si civilizatie… Cum sa ne ridicam noi, ca popor, daca ne alegem conducatori niste grobieni? Daca in 5 ani o sa mai traim, sunt curioasa daca o sa mai traim in Romania, daca va mai exista ceva din tara asta sau se va numi „Base-land_and_company”, un fel de asociatie privata in care daca macar gandesti altfel decat ai lor esti invitat sa te muti pe malul celalalt al Dunarii.

In seara asta, in Romania nostra, am sa ma duc sa infulec niste mici (eventual), am sa imi pun mainile in jurul burtii satisfacuta si o sa ragai gratios. Eventual, poate ma scarm si-n nas. Si poate ma duc maine cu o sticla de bere la munca pe care, dupa ce o golesc, o sa o arunc in copii. Sau, daca mai da naiba sa imi spuna vreun prichindel de 3-4 ani „imi bag p**a in gura ta” promit sa il pocnesc… Si o sa jur ca nu i-am dat cu pumnul, ca o sa ii dau cu palma! 😀

Ragaiala placuta in Romania, „the land of NO choice”, in urmatorii 5 ani!